«Σήμερα ξεκινά η ανοικοδόμηση». Ο Μάσα παραδέχεται την ήττα

By | November 27, 2023

Ο Μιλέι ακολούθησε τον Μάσα με σχεδόν 12 πόντους

Με καταμετρημένο το 99,26% των ψήφων, ο εκλεγμένος πρόεδρος της Αργεντινής, ο υπερφιλελεύθερος Χαβιέ Μιλέι, συγκέντρωσε το 55,69% των ψήφων, σχεδόν 12 μονάδες περισσότερες από τον αντίπαλό του, τον περονιστή Σέρχιο Μάσα, ο οποίος συγκέντρωσε 44,31%. Ο Μιλέι θριάμβευσε πάνω από όλα στο εσωτερικό της χώρας, ιδιαίτερα στις επαρχίες της Μεντόζα, όπου συγκέντρωσε το 71% των ψήφων και της Κόρδοβας, όπου συγκέντρωσε το 74,14%, πετυχαίνοντας νίκη μεγαλύτερη από αυτή που προέβλεπαν οι δημοσκοπήσεις.

Τραμπ: «Είμαι πολύ περήφανος για σένα»

Ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχάρη τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Αργεντινής, Χαβιέ Μιλέι, τον οποίο πολλοί παρατηρητές έχουν συγκρίνει πολιτικά με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ. «Συγχαρητήρια στον Χαβιέ Μιλέι για τη μεγάλη κούρσα για την προεδρία της Αργεντινής. Όλος ο κόσμος παρακολουθούσε! Είμαι πολύ περήφανος για σένα. Θα μεταμορφώσετε τη χώρα σας και θα κάνετε πραγματικά την Αργεντινή μεγάλη και πάλι», έγραψε ο Τραμπ στο κοινωνικό δίκτυο La Verdad, προσαρμόζοντας το σύνθημά του για την προεκλογική εκστρατεία του 2016 (Make America Great Again) στη χώρα της Νότιας Αμερικής.

Μιλέι: «Σήμερα ξεκινά η ανοικοδόμηση της Αργεντινής»

«Σήμερα ξεκινά η ανοικοδόμηση της Αργεντινής». Αυτό δήλωσε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της νοτιοαμερικανικής χώρας, Χαβιέ Μιλέι, αφού ξεπέρασε τον Σέρχιο Μάσα στον δεύτερο γύρο. Σε μια ομιλία που δόθηκε στην προεκλογική του έδρα στο Μπουένος Άιρες, ενώ οι οπαδοί του βγήκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας κυματίζοντας σημαίες της Αργεντινής, ο Μιλέι δήλωσε ότι «δεν υπάρχει χώρος για ημίμετρα», τονίζοντας ότι «έχουμε τεράστια προβλήματα μπροστά μας: πληθωρισμός “. , ανεργία και φτώχεια.” “Το μοντέλο της παρακμής έφτασε στο τέλος του, δεν υπάρχει γυρισμός”, συνέχισε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος, ο οποίος συγκέντρωσε το 56% των ψήφων, το μεγαλύτερο περιθώριο νίκης σε προεδρική κούρσα από τον Νότο. Η αμερικανική χώρα επέστρεψε στη δημοκρατία το 1983. .

Η Λούλα συγχαίρει τον Μιλέι

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Luiz Inácio Lula da Silva, άφησε στην άκρη τις βαθιές ιδεολογικές διαφορές που τον χωρίζουν από τον υπερφιλελεύθερο Javier Milei και άπλωσε το χέρι του στον νέο εκλεγμένο πρόεδρο της Αργεντινής. «Η δημοκρατία είναι η φωνή του λαού και πρέπει πάντα να γίνεται σεβαστή», έγραψε η Λούλα σε μήνυμά της στα κοινωνικά δίκτυα. «Εύχομαι καλή επιτυχία στη νέα κυβέρνηση. Η Αργεντινή είναι μια μεγάλη χώρα και αξίζει όλο τον σεβασμό μας. Η Βραζιλία θα είναι πάντα διαθέσιμη για να εργαστεί δίπλα στους Αργεντινούς αδελφούς μας», καταλήγει η ανάρτηση. Ο Λούλα σημείωσε επίσης τη βαριά ήττα του αγαπημένου του υποψηφίου, του μετριοπαθούς περονιστή Sergio Massa, τον οποίο είχε θέσει στη διάθεση της ομάδας ειδικών του κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας με την ελπίδα ότι ο κύριος εμπορικός εταίρος της Βραζιλίας θα διατηρήσει μια ευθυγραμμισμένη κυβέρνηση. ιδεολογικά

Αργεντινή, ο Μιλέι κερδίζει με 55,95% των ψήφων

Ο δεξιός υπερφιλελεύθερος Χαβιέ Μιλέι κερδίζει τις προεδρικές εκλογές στην Αργεντινή με ποσοστό 56%, με καταμετρημένο το 86% των ψήφων

Μάσα: Τηλεφώνησα στον Μιλέι, θα είναι πρόεδρος για τα επόμενα 4 χρόνια

«Η Αργεντινή έχει ένα ισχυρό, διαφανές δημοκρατικό σύστημα που σέβεται τα αποτελέσματα», τα οποία δεν είναι «αυτό που περιμέναμε». «Τηλεφώνησα στον Μιλέι για να τον συγχαρώ, θα είναι πρόεδρος της Αργεντινής για τα επόμενα 4 χρόνια». Αυτό είπε ο υποψήφιος της Unión por la Patria, Sergio Massa, σε ομιλία που μεταδόθηκε στην τηλεόραση της Αργεντινής, όταν ανακοίνωσε ότι αναγνώρισε τη νίκη του υποψηφίου της Libertad Avanza, Javier Milei. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, όταν η καταμέτρηση είναι στο 30% των ψήφων, ο Μιλέι προηγείται με 53%, ενώ ο Μάσα με 47%.

Ο Μάσα παραδέχεται την ήττα: ήταν μια δύσκολη εκστρατεία

«Ήταν μια μακρά εκστρατεία και μερικές φορές δύσκολη. Σήμερα ένα πράγμα επιβεβαιώνεται: Η Αργεντινή έχει ένα δυνατό, σταθερό σύστημα που σέβεται πάντα τα αποτελέσματα. Προφανώς τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που περιμέναμε. Συγχαρητήρια στον Milei, ο οποίος είναι ο πρόεδρος που έχουν εκλέξει οι Αργεντινοί για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.” Αυτό είναι το πρώτο απόσπασμα της ομιλίας του προοδευτικού υποψηφίου Sergio Massa, με την οποία παραδέχεται την ήττα του στον δεύτερο προεδρικό γύρο στην Αργεντινή, πριν διαδώσει επίσημα στοιχεία.

Αργεντινή, Μιλέι στο 53% με καταμετρημένο το 30% των ψήφων

Με καταμετρημένο το 30% των ψήφων για τον δεύτερο προεδρικό γύρο στην Αργεντινή, ο δεξιός υπερφιλελεύθερος Χαβιέ Μιλέι συγκεντρώνει 53% έναντι 47% του προοδευτικού περονιστή Σέρχιο Μάσα. Αυτά είναι επίσημα στοιχεία, σύμφωνα με το αργεντίνικο TV TN. Ωστόσο, τα στοιχεία δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί επίσημα στο ευρύ κοινό.

Η μητέρα του Milei: Ο Χαβιέ είναι πολύ χαρούμενος

«Ο Χαβιέ είναι πολύ χαρούμενος». Έτσι εκφράστηκε η Alicia Luján Lucich, μητέρα του υπερφιλελεύθερου υποψηφίου για τις προεδρικές εκλογές της Αργεντινής, Javier Milei, λιγότερο από μία ώρα πριν από το επίσημο κλείσιμο των κάλπες για τον δεύτερο γύρο, μπαίνοντας στα κεντρικά γραφεία της La Libertad Avanza ( Lla), συνοδευόμενος επίσης από τον πατέρα του υποψηφίου, Norberto Milei, ενώ η καταμέτρηση των ψήφων συνεχίζεται. Η παρουσία των γονιών του Milei ήταν έκπληξη, καθώς ο ίδιος ο υποψήφιος δήλωσε επανειλημμένα ότι είχε «τρομερή σχέση» μαζί τους. Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του LLA, Γκιγιέρμο Φράνκος, απευθυνόμενος στον Τύπο διαβεβαίωσε ότι οι εκλογές διεξήχθησαν «με απολύτως διαφανή τρόπο». «Δεν έχουμε ακόμη επίσημα στοιχεία αλλά είμαστε αισιόδοξοι», είπε ο Φράνκος, τονίζοντας ότι περιμένουν τα αποτελέσματα «με μεγάλη σιγουριά».

Η Milei προετοιμάζει την ομιλία της: έχουμε ένα πλεονέκτημα 4%.

Ο υπερφιλελεύθερος υποψήφιος της δεξιάς, ηγέτης της Libertad Avanza, Javier Milei, θα είχε πει στην πλησιέστερη ομάδα του ότι έχει “τουλάχιστον τέσσερις βαθμούς μπροστά” έναντι του προοδευτικού περονιστή αντιπάλου του Sergio Massa. Ο Milei, ο οποίος βρίσκεται στον εικοστό πρώτο όροφο της έδρας του, του ξενοδοχείου Libertador στο Μπουένος Άιρες, ασχολείται με την ομιλία του, ενώ οι ακόλουθοί του συνεχίζουν να φτάνουν έξω από το ξενοδοχείο.

Ο Μάσα μπαίνει στο αρχηγείο σοβαρός και χωρίς να μιλήσει.

Ο υποψήφιος προοδευτικός περονιστής Σέρτζιο Μάσα έφτασε με αυτοκίνητο στα κεντρικά του γραφεία στη γειτονιά Τσακαρίτα του Μπουένος Άιρες. Στο κάλεσμα των δημοσιογράφων σταμάτησε και, κατεβάζοντας το παράθυρο, φόρεσε ένα σοβαρό πρόσωπο και συνέχισε χωρίς να πει λέξη.

Bullrich Rumors: Ο Milei κερδίζει με 53% τον Massa

Η Patricia Bullrich, η υποψήφια του Together for Change (κεντροδεξιά), που έμεινε εκτός προεδρικού εισιτηρίου στην Αργεντινή και που έδωσε την υποστήριξή της στον δεξιό υπερφιλελεύθερο Javier Milei, είπε στην ομάδα της ότι σύμφωνα με στοιχεία που είχε στην κατοχή της ο αναρχοκαπιταλιστής κέρδισε τις εκλογές με 53% των ψήφων έναντι 47% του προοδευτικού περονιστή Σέρτζιο Μάσα.

Ο Milei θριαμβεύει στην Ιταλία

Στην Ιταλία, 542 ψηφοφόροι ψήφισαν υπέρ του δεύτερου γύρου της προεδρίας της Αργεντινής. Τα αποτελέσματα, που δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη από επίσημες πηγές και έχουν ανακοινωθεί από τα μέσα ενημέρωσης της Αργεντινής, κάνουν λόγο για 58,66% των ψήφων υπέρ του υπερφιλελεύθερου δεξιού υποψηφίου Javier Milei έναντι 39,66% των προτιμήσεων για τον Υπουργό Οικονομίας, τον περονιστή Sergio Mass .

Προσοχή στα κεντρικά της Μάσα

Λίγα λεπτά μετά το κλείσιμο των κάλπες και σε κλίμα μεγάλης προσοχής, η Juliana di Tullio και ο Matías Lammers, δύο εκπρόσωποι του Unión por la Patria, του κόμματος του υποψηφίου Sergio Massa, πήραν τον λόγο για να ευχαριστήσουν τους ψηφοφόρους και να χαρούν για την «Εκλογή Η μέρα έγινε ειρηνικά». Στην αίθουσα τύπου για τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους του Υπουργού Οικονομίας, ο Lammers πρόσθεσε συγκεκριμένα ότι «ελπίζουμε να μπορέσουμε να λάβουμε τα αποτελέσματα το συντομότερο δυνατό, αλλά επαναλαμβάνω, το σημαντικό είναι ότι μπορέσαμε να ψηφίσουμε ως κάναμε.” , και ότι όλα έγιναν σε ένα κλίμα ηρεμίας, σε αρμονία με αυτό που αντιπροσωπεύουν τα 40 χρόνια δημοκρατίας μας.” Από την πλευρά του, ο Massa, η άφιξη του οποίου είχε ανακοινωθεί από τον ίδιο για τις 5:30 μ.μ. (21:30 ώρα Ιταλίας) , δεν είχε εμφανιστεί ακόμα μια ώρα μετά την προγραμματισμένη ώρα. Έξω από το αρχηγείο, εκατοντάδες μαχητές από ομάδες όπως οι Barrios de Pié, το Κίνημα Evita, η Cámpora και τα συνδικάτα Smata και Uocra παίρνουν θέσεις εδώ και δύο ώρες, με τρομπέτες, τύμπανα και σημαίες.

Έκλεισαν οι κάλπες για τον δεύτερο προεδρικό γύρο

Όπως ήταν αναμενόμενο, η ψηφοφορία για την εκλογή του νέου προέδρου της Αργεντινής έκλεισε στις 18:00 (10:00 μ.μ. στην Ιταλία). Μόνο οι ψηφοφόροι που βρίσκονται ήδη στα εκλογικά τμήματα έχουν δικαίωμα να εκφράσουν την προτίμησή τους. Σύμφωνα με στοιχεία του Εκλογικού Σώματος, η συμμετοχή στις 6 το απόγευμα ήταν 76%. Η δημοσίευση των πρώτων επίσημων στοιχείων θα πρέπει να ξεκινήσει γύρω στις 22:00 (2:00 π.μ. στην Ιταλία). Ο περονιστής υποψήφιος του κεντροαριστερού συνασπισμού, Sergio Massa (Ένωση για την Πατρίδα) και ο δεξιός υπερφιλελεύθερος Javier Milei (Η ελευθερία προχωρά) είναι υποψήφιοι για την Casa Rosada. Στις γενικές εκλογές της 22ας Οκτωβρίου, ο Μάσα βρέθηκε πρώτος με 36,69%, ενώ ο Μιλέι είχε συγκεντρώσει το 29,99% των προτιμήσεων. Το AtlasIntel, το μόνο ινστιτούτο δημοσκοπήσεων που μάντεψε το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου, προέβλεψε μια νίκη για τον Milei επί της Massa με πλεονέκτημα μεταξύ 4 και 6 ποσοστιαίων μονάδων. Η διαμάχη είναι μια από τις πιο αμφιλεγόμενες και αβέβαιες στην ιστορία της χώρας.

Ο Μιλέι ζητά να επικυρωθούν τα πρωτοβάθμια ψηφοδέλτια

Ενώ οι κάλπες είναι ακόμη ανοιχτές για τις προεδρικές εκλογές στην Αργεντινή, το La Libertà Avanza (Lla), το κόμμα του υπερφιλελεύθερου υποψηφίου Javier Milei, ζήτησε από τις εκλογικές αρχές να επικυρώσουν επίσης τα ψηφοδέλτια που σχετίζονται με τις προκριματικές εκλογές του Αυγούστου. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι σε ορισμένα εκλογικά τμήματα διαπιστώθηκε η παρουσία ψηφοδελτίων που χρονολογούνται από τις προκριματικές εκλογές του Lla της 13ης Αυγούστου, τα οποία, όπως καθόρισε η Εθνική Εκλογική Δικαιοσύνη (ΓΝΕ), δεν γίνονται δεκτά ως έγκυρα, σε αντίθεση με εκείνα της 22ας Οκτωβρίου. , που αφορούν τον πρώτο γύρο, και τα έντυπα για τη σημερινή συνεδρίαση στις 19 Νοεμβρίου. «Έχει ζητηθεί από το Gne να προσμετρηθούν ως έγκυρες ψήφοι υπέρ του Milei όσοι εκφράζονται μέσω των παλαιών πρωτοβάθμιων ψηφοδελτίων», αναφέρει η ανακοίνωση. «Αυτή τη στιγμή περιμένουμε μια επίσημη απόφαση από τις αρχές για να δώσουμε ηρεμία και σαφήνεια στους ψηφοφόρους και τους παρατηρητές για την επανακαταμέτρηση και ελπίζουμε σε μια ευνοϊκή απόφαση σήμερα», συνεχίζει το σημείωμα. Σύμφωνα με το νόμο, στην Αργεντινή τα ψηφοδέλτια πρέπει να τυπώνονται σε προκαθορισμένο αριθμό και να διανέμονται από τους ίδιους υποψηφίους που διαγωνίζονται στις εκλογές, ενώ τα έξοδα που πραγματοποιήθηκαν επιστρέφονται στη συνέχεια με κονδύλια που διατίθενται από το κράτος.

Συμμετοχή 62% στις 4 μ.μ. (τοπική ώρα)

Η συμμετοχή στον δεύτερο προεδρικό γύρο στην Αργεντινή στις 4 μ.μ. (τοπική ώρα), δύο ώρες μετά το κλείσιμο των κάλπες, ήταν 62%. Τα στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα το Εθνικό Εκλογικό Επιμελητήριο

Bullrich: τι κρίμα να μην είσαι στο ψηφοδέλτιο

Η πρώην υποψήφια για την προεδρία της Αργεντινής κεντροδεξιάς Μαζί για την Αλλαγή (JxC), Patricia Bullrich, παραδέχθηκε σήμερα, μετά την ψηφοφορία στον δεύτερο γύρο μεταξύ του υπουργού Οικονομίας, Sergio Massa, και του υπερφιλελεύθερου ηγέτη της La Libertad Avanza, Javier. Milei, τον οποίο ” “θα ήθελε να είναι ο πρωταγωνιστής αυτής της διαμάχης.” Σχετικά με την υποστήριξή του στον Milei, η οποία έχει προκαλέσει προβλήματα στο κόμμα του, ο Bullrich είπε στα μέσα ενημέρωσης ότι «το απόγευμα θα μιλήσω μαζί του, αλλά δεν έχω αποφασίσει ακόμη αν θα μετακομίσω στη συνέχεια στο καταφύγιό του» που βρίσκεται στο ξενοδοχείο. . Libertador στην Avenida Córdoba στο Μπουένος Άιρες. «Έχουμε ήδη τονίσει – είπε τέλος – τη σημασία της συνέχισης της δημοκρατίας», ελπίζοντας ότι «η Αργεντινή μπορεί να έχει την αλλαγή που εμείς ως Αργεντινοί αξίζουμε».

Συμμετοχή 45% στις 2:00 μ.μ., σύμφωνα με τον πρώτο γύρο

Η συμμετοχή στις προεδρικές εκλογές της Αργεντινής στις 14:00 ήταν 45%. Στις τελευταίες γενικές εκλογές της 22ας Οκτωβρίου, την ίδια περίοδο, ήταν 44,4%. Τα στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα το Εθνικό Εκλογικό Επιμελητήριο

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *