Ηλεκτρικές μπαταρίες, οι ΗΠΑ διαθέτουν περισσότερα κεφάλαια για την τοπική παραγωγή

By | November 25, 2023

Αυτός ΗΠΑ Φαίνονται αποφασισμένοι να επικεντρωθούν εξαιρετικά στο ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Ακριβώς για να προσπαθήσει να προχωρήσει γρήγορα σε αυτό το μονοπάτι, η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει εφαρμόσει δύο βασικά μέτρα. Μιλάμε για Νόμος για τη μείωση του πληθωρισμού ΚΑΙ Δικομματικός νόμος για τις υποδομέςδύο μέτρα που έθεσαν τις οικονομικές βάσεις για να φτάσουμε εκεί.

Ο πρώτος νόμος προβλέπει κίνητρα 7.500 δολαρίων για όσους αυτοκινητιστές αποφασίσουν να αλλάξουν από ένα θερμικό μοντέλο σε ένα ηλεκτρικό. Το δεύτερο μέτρο, με τη σειρά του, αντιμετωπίζει το πρόβλημα που σχετίζεται με την ανάπτυξη μιας αποτελεσματικής δημόσιας υποδομής σταθμών φόρτισης και την τοπική παραγωγή μπαταριών. Χάρη σε αυτά τα μέτρα, ο τομέας της βιώσιμης κινητικότητας έχει επηρεαστεί ένας πραγματικός καταρράκτης πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τώρα όμως έχει έρθει ένα νέο μέτρο ως προς αυτό. Μάλιστα, αποφασίστηκε διάθεση επιπλέον 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για μπαταρίες και ορυκτά για την τροφοδοσία τους. Το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ διευκρίνισε για ποιον σκοπό θα χρησιμοποιηθεί: «Τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία νέων, επαναχρησιμοποιούμενων και διευρυμένων εγκαταστάσεων για την παραγωγή κρίσιμων ορυκτών που επεξεργάζονται για μπαταρίες, πρόδρομα υλικά, εξαρτήματα και παραγωγή κυψελών και συσκευασιών».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιδιώκουν την ανεξαρτησία

Ακόμη και οι Ηνωμένες Πολιτείες, παρά την παρουσία πρώτων υλών στο έδαφός τους, Επί του παρόντος στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό στην Ασία και τη Νότια Αμερική. των προμηθειών, με συνέπειες που δεν είναι ακριβώς δευτερεύουσες από γεωπολιτική άποψη.

Ως εκ τούτου, στοχεύουμε να περιορίσουμε αυτό το πρόβλημα όσο το δυνατόν περισσότερο. Για να επιτευχθεί αυτό, ο δρόμος που επιλέχθηκε είναι η δημιουργία ενός in situ οικοσυστήματος, που ανατίθεται στη διύλιση υλικών και στην παραγωγή μπαταριών υψηλής τεχνολογίας, υψηλής ενεργειακής πυκνότητας. Δηλαδή, συσσωρευτές ικανοί να δώσουν στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα τη δυνατότητα να διανύουν μεγάλες αποστάσεις, κάτι που αυτή τη στιγμή δεν είναι εφικτό.Μπαταρίες στερεάς κατάστασης που παράγονται στο εργοστάσιο Factorial

Για να κατανοήσουμε καλύτερα το πρόβλημα, αξίζει να τονίσουμε αυτό Η Κίνα παράγει το 75% των μπαταριών ιόντων λιθίου στον κόσμο και επίσης διυλίζει το 50% λιθίου, κοβαλτίου και γραφίτη.. Τα στοιχεία προέρχονται από τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας και ξεκαθαρίζουν την κυρίαρχη θέση του Δράκου στη συγκεκριμένη περιοχή. Στην πράξη, όπως τονίζει το Bloomberg, ο ασιατικός γίγαντας έχει δημιουργήσει ένα αληθινό σύστημα. Τέτοιες που αποτελούν τη βάση της υπεροχής στην παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου.

Η κριτική του Ντόναλντ Τραμπ

Τα σχέδια της κυβέρνησης Μπάιντεν είναι ακριβή και επίσης φιλόδοξα. Ο στόχος είναι να φέρουμε τις Ηνωμένες Πολιτείες επιτύχει ενεργειακή ουδετερότητα έως το 2050. Αυτό το όραμα περιλαμβάνει επίσης έναν ενδιάμεσο στόχο, την επίτευξη του 50% όσον αφορά τις πωλήσεις ηλεκτρικών μοντέλων έως το 2030. Στο πλαίσιο αυτό, είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί μια εθνική αλυσίδα εφοδιασμού για την οποία θα χρειαστεί χρόνος και χρήμα.

Ο Υπουργός Ενέργειας, Τζένιφερ Γκράνχολμδήλωσε σχετικά: «Τοποθετήστε τις Ηνωμένες Πολιτείες στην πρώτη γραμμή για την κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης για μπαταρίες «Προηγμένη τεχνολογία σημαίνει αύξηση της παγκόσμιας ανταγωνιστικότητάς μας, διατήρηση και δημιουργία καλοπληρωμένων θέσεων εργασίας και ενίσχυση της οικονομίας καθαρής ενέργειας».

Ένα σχέδιο που όμως ο Ντόναλντ Τραμπ βλέπει σαν καπνό και καθρέφτη. Ο μεγιστάνας, ο οποίος ελπίζει να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο το 2024, κατά τη διάρκεια μιας εκλογικής περιοδείας στο Μίσιγκαν, όπου η αυτοκινητοβιομηχανία είναι πολύ δυνατή, στην πραγματικότητα ανέφερε: Τα σχέδια για την ηλεκτροδότηση της κινητικότητας είναι τρελά..

Ο λόγος της κριτικής τους έγκειται στη συνειδητοποίηση ότι Ο τομέας προορίζεται για την κυριαρχία της Κίνας., Κατά τα επόμενα έτη. Επομένως, η κατεύθυνση της αυτοκινητοβιομηχανίας προς τη βιώσιμη κινητικότητα θα μπορούσε να είναι μια πραγματική αυτοκτονία. Ένα μπούμερανγκ που θα μπορούσε να προκαλέσει απώλεια θέσεων εργασίας, ένα πολύ σημαντικό ζήτημα στο Ντιτρόιτ και στα περίχωρά του, όπου συγκεντρώνονται πολλά εργοστάσια της Ford και της General Motors.

Επιβράδυνση της αγοράς

Η συζήτηση για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα παίρνει όλο και πιο σκληρούς τόνους, ακόμη και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μια σκλήρυνση συνδέεται επίσης με στάση που επηρεάζει την αγορά οικολογικών μοντέλων. Η ζήτηση από αυτή την άποψη είναι πρακτικά παραλυμένη, σε σημείο που ώθησε τη General Motors και τη Ford να αναστείλουν την παραγωγή και να επανεξετάσουν τα προηγούμενα σχέδια.

Αυτός πλήρωσε συγκεκριμένα το τίμημα αυτής της επιβράδυνσης teslaη οποία δημοσίευσε τριμηνιαία έκθεση, αυτή του τρίτου ετήσιου τμήματος, η οποία προκάλεσε την κατάρρευση της τιμής της μετοχής. Στην πραγματικότητα, η καλιφορνέζικη εταιρεία δεν έχει επιτύχει τους στόχους της για πρώτη φορά εδώ και περισσότερα από δύο χρόνια και ο Έλον Μασκ έπρεπε να λάβει υπόψη την τρέχουσα τάση. Αποδίδοντάς το στη φάση της οικονομικής δυσκολίας που πυροδοτούν οι συνεχείς αυξήσεις των επιτοκίων.

Σε μια τόσο περίπλοκη κατάσταση, στην πράξη, οι οικογένειες δεν έχουν περιουσιακά στοιχεία στον εσωτερικό προϋπολογισμό για να αποθέσουν για την αγορά αυτοκινήτων, πολύ περισσότερο ηλεκτρικά. Μοντέλα που, επιπλέον, συνεχίζουν να ταξιδεύουν σε μη βιώσιμα επίπεδα τιμών για την εργατική τάξη.

μπαταρίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Η Tesla αντιμετώπισε τον συνδυασμό μεταξύ κρίσης αγοράς και υπερβολικά υψηλών τιμών με μαζικές μειώσεις τιμών. Προέκυψε λοιπόν μια ακούσια συνέπεια: Πουλήθηκαν λιγότερα οχήματα και σε χαμηλότερες τιμές.. Το αποτέλεσμα που προέκυψε είναι αυτό που εξήγησε ο Νοτιοαφρικανός δισεκατομμυριούχος στις αρχές Οκτωβρίου, το οποίο προκάλεσε πολλές αντεγκλήσεις από τους μετόχους.

Στοιχεία που αφορούν το 2023

Τα επίσημα στοιχεία επιβεβαιώνουν την τρέχουσα επιβράδυνση στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων. Ειδικότερα αυτά που δημοσιεύθηκαν από εμπειρογνώμονας, σύμφωνα με την οποία ο συνολικός αριθμός εγγραφών BEV κατά το πρώτο εννεάμηνο του 2023 ανήλθε σε 852.904 μονάδες. Αυτό είναι ουσιαστικά 61% περισσότερο από ένα χρόνο πριν και περίπου 7,4% της συνολικής αγοράς (από 5,2% την ίδια περίοδο το 2022).

Ως αποτέλεσμα αυτών των στοιχείων, το 2023 ο συνολικός αριθμός των πλήρως ηλεκτρικών αυτοκινήτων που πωλούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες θα έφτανε το ένα εκατομμύριο μονάδες. Ωστόσο, σε αυτό το θετικό γεγονός προσθέτουμε ένα δεύτερο, το οποίο θα πρέπει να αξιολογηθεί πολύ προσεκτικά: Τους τελευταίους μήνες η τάση ήταν μια συνεχής επιβράδυνση..

Μια επιβράδυνση για την οποία η ίδια η Tesla πληρώνει το τίμημα, όσον αφορά τα μερίδια αγοράς. Στην πραγματικότητα, από το 65 έφτασε στο 57,4% σε ένα χρόνο, γεγονός που οδήγησε τη διοίκηση σε προβληματισμό. Μπορούμε να πούμε ότι η πολιτική μείωσης των τιμών έχει ουσιαστικά αποτύχει, ειδικά αν λάβουμε υπόψη ότι η Rivian, η οποία αποφάσισε να μην προσαρμόσει τις τιμές της, αλλά να λειτουργήσει με βάση το κόστος παραγωγής, Πέτυχε μάλιστα καλύτερο από το αναμενόμενο αποτέλεσμα στην αρχή της χρονιάς.

Οι προβλέψεις των αναλυτών για το νέο έτος, ωστόσο, δεν φαίνεται να προβλέπουν βελτίωση της κατάστασης ικανή να δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες για τους παίκτες στην τρέχουσα πρόκληση της αγοράς. Η μόνη μερική παρηγοριά, σε μια κατάσταση που δεν είναι ακριβώς η βέλτιστη, αντιπροσωπεύεται από την επιμονή της κυβέρνησης Μπάιντεν προς την κατεύθυνση της συνολικής ηλεκτρικής ενέργειας. Η ερώτηση είναι Τι θα μπορούσε να συμβεί εάν ο Τραμπ επιστρέψει στον Λευκό Οίκο τον επόμενο χρόνο;διαβόητα σκεπτικιστής απέναντι στα οικολογικά μοντέλα.

Θέμα:Ηλεκτρικά αυτοκίνητα – Ηλεκτρικές μπαταρίες

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *